Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram

10 millió forint 10 évre 0% kamattal – elég jó ajánlat. Ezt nyújtja a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram, melynek célja a COVID-19 járvány negatív gazdasági hatásainak tompítása.

A koronavírus-járvány számos kisebb és nagyobb cég életét nehezítette meg, sőt egyes szektorokban – így elsősorban a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén – működő cégek esetében sokakat gyakorlatilag a padlóra is küldött.

A járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozását és a hazai vállalkozások finanszírozásának biztosítását célozta az MFB Csoport által kidolgozott 1500 milliárd forint keretösszegű Gazdaságélénkítő Program három hitel-, kettő garancia- és három tőkeprogramja is. Ezek mellé érkezett a feltételrendszerében jóval egyszerűbb és valóban jelentős kedvezményt biztosító Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram – szintén az MFB-től.

A 100 milliárd forint keretösszegű program legvonzóbb jellemzője, hogy a teljes – maximum 10 éves – futamidő alatt fix, nullaszázalékos kamatozást kínál, nem kapcsolódnak hozzá egyéb banki díjak, és a havi egyenlő részletekben történő törlesztést is (a legfeljebb) 3 éves türelmi idő után kell csak megkezdeni.

A hitel összege minimum 1 millió és maximum 10 millió forint, azonban nem lehet több, mint a hitelfelvevő 2019. évi árbevétele. A hitelt a válság által legerősebben sújtott szektorokban működő, 2019-ben nyereséges, devizabelföldinek minősülő egyéni vállalkozók és kkv-k vehetik igénybe. A konkrét tevékenységeket leíró TEÁOR kódok listája az MFB Összetartók oldalán megtalálható. A hitelhez fedezetként a tulajdonos készfizető kezességvállalása vagy ingatlanjelzálog,  esetleg óvadék vagy bankgarancia szükséges.

A hitel a cégek működési költségeire, a munkavállalók bér- és járulékfizetésére, készletek beszerzésére nyújt fedezetet, akár teljes előfinanszírozással, de a számlák és bizonylatok alapján utólagos elszámolással.

A hitel az MFB Pontok hálózatában igényelhető 2021 november végéig.

Utoljára szerkesztve: 2021. szeptember 8.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!