Hiventures

A Hiventures Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelője és egyben a hazai startup ökoszisztéma egyik legnagyobb szereplője.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures európai uniós és saját forrásból több mint 100 milliárd forintnyi kockázati tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort. A társaság egyaránt kínál inkubációs befektetési terméket az induló startup vállalkozásoknak és a már érettebb életszakaszban járó, a termékfejlesztésen, piaci validáción már túllépett cégeknek. 

A Hiventures tulajdonosa az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., mely a gépiparban, az energetikában, az egészségügyben és a feldolgozóiparban bonyolít – legalább fél milliárd forint tőkeigényű – tranzakciókat.

A kockázatitőke-finanszírozás mellett az MFB Bank tulajdonában álló más intézmények több más finanszírozási eszközt is biztosítanak a hazai vállalkozásoknak. A vállalati hitelhez, garanciához, lízing- és faktoring ügyletekhez vállal kezességet a Garantiqa, faktoring tevékenységet kínál az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt., ingatlanok adásvételével, bérbeadásával, létesítményüzemeltetéssel foglalkozik az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt. és a felsőoktatásban tanuló hallgatók megélhetési, tanulmányi költségeihez finanszírozást biztosít a Diákhitel Központ Zrt.

Maga az MFB Bank alapvetően különböző felhasználási célú és futamidejű hiteltermékeket, valamint az MFB Pontok hálózatán keresztül visszatérítendő európai uniós forrásokat kínál a hazai vállalkozások számára. 

Az MFB Csoport az MFB Gazdaságélénkítő Program keretében közel 1500 milliárd forintos finanszírozási segítséget nyújt a hazai vállalkozások számára a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására. A programon belül a Hiventures három új tőkeprogramot hirdetett meg, összesen 371 milliárd forint keretösszeggel. 

A programok mentőövet jelenthetnek a bajba jutott, alacsony fedezettel rendelkező kkv-k számára (Kkv Mentő Tőkeprogram), illetve gyors segítséget nyújthatnak a sikeres, de a válság miatt megtorpant startupoknak (Startup Mentő Tőkeprogram). Emellett segítséget nyújtanak a bajba jutott stratégiai cégeknek, eszközt biztosítanak a vállalat- és ingatlanfelvásárlásokhoz bel- és külföldön egyaránt (Krízis Tőkeprogram I.). 

Utoljára szerkesztve: 2021. július 28.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!