MFB Zrt. / MFB Bank / MFB

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) a magyar állam kizárólagos tulajdonában lévő hitelintézet, melynek alapfeladata kedvező konstrukciójú hitelek biztosítása a hazai vállalkozások, illetve magánszemélyek számára.

Fejlesztési bankként az MFB kiemelt célja a hosszú távú gazdaságfejlesztés támogatása és ehhez pénzpiaci források bevonása. Feladata, hogy olyan területeken nyújtson finanszírozási lehetőséget, ahol a kereskedelmi bankok nem tudnak hatékonyan hitelezni. 

A bank tevékenységének fókuszában tehát a piaci hiányosságok kitöltése áll, mellyel lehetőséget, vagyis kedvező feltételek mellett elérhető finanszírozást nyújt a hazai vállalkozásoknak, legyenek azok induló cégek, kkv-k vagy nagyvállalatok.  Az MFB a fejlesztési banki feladatokat szoros együttműködésben végzi a kereskedelmi hitelintézetekkel és partnerintézményeivel.

Az MFB kiemelten foglalkozik az európai uniós visszatérítendő források közvetítésével is - ehhez hozta létre az MFB Pontok országszerte könnyen elérhető hálózatát.

Az MFB a piaci igényekre odafigyelő, széles termékpalettával rendelkező fejlesztési bankcsoport, amely a hitelezés mellett többek között a tőkebefektetés, a hitelgarancia és a faktoring területén is aktív. Így az MFB Csoport tagjai között megtalálhatjuk a kockázatitőke-befektetésekkel foglalkozó Hiventures Zrt.-t, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, valamint az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és a Diákhitel Zrt.-t is.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására az MFB Csoport közel 1500 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomagot hirdetett a hazai vállalkozások finanszírozásának támogatására.

Utoljára szerkesztve: 2021. július 28.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!