Összetartók fogalomtára

Az Összetartók fogalomtára több mint kétszáz, a pénzügyi életben és így a kedvezményes állami finanszírozási programok leírásai és feltételei között is használt kifejezést magyaráz el közérthető nyelven.

Az MFB Csoport azért hozta létre az Összetartók.hu oldalt, hogy segítse, ösztönözze a vállalkozói kapcsolatok megszületését, egy olyan vállalkozói közösség létrejöttét, ahol a tagok kiállnak egymásért, és tudásukat, tapasztalataikat megosztva segítenek a nehéz és emiatt új lehetőségeket igénylő időkben is. 

Egy kisebb, néhány fős vállalkozásnál sokszor irreális elvárás, hogy a vezetője egyszerre értsen a saját szakmája és üzlete mellett a marketinghez, a munkatársak motiválásához, az üzleti tervezéshez, miközben a pénzügyi szakkifejezések területén is legyen annyira otthon, hogy igazán eredményesen tárgyalhasson a bankjával. Az MFB Csoport programjainak leírásában és feltételei között is számtalan olyan szakkifejezést, pénzügyi, gazdasági fogalmat találunk, amelyek elsőre esetleg nehezebben érthetők.

Az MFB és az MFB Csoporthoz tartozó cégek éppen ezért nem csak az oldal létrehozásával és működtetésével kívánnak segíteni, de a tudás megosztásával is – ezért jött létre az Összetartók fogalomtára, ahol a banki szolgáltatásoknál és a pénzügyi életben gyakran használt szakkifejezések közérthető magyarázatait lehet megtalálni.

Az Összetartók.hu fogalomtára nem csupán akkor jelenthet segítséget, ha hitelfelvételt tervezve szeretnénk pontosan megérteni a feltételeket, hanem akkor is, amikor pénzügyi lehetőségekről tájékozódunk, tehát mindenkinek ajánlott az olvasgatása, aki képezni szeretné magát a pénzügyi, gazdasági szakterület nyelvhasználatára. A fogalomtár rendszeresen bővül és megújul: aktualitását folyamatosan ellenőrzik, tartalmát tekintve és az esetleges hibák javításában az olvasók jelzéseit is szívesen fogadják a szerkesztők.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 24.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!