Széchenyi Kártya Program

A Széchenyi Kártya Program nem csak kártyát, hanem egész hitelcsaládot: folyószámla-, forgóeszköz- vagy beruházási hitelt, illetve akár pályázatokhoz vagy a Covid utáni újraindításhoz igénybe vehető finanszírozást is jelent.

A Széchenyi Kártya Program egy államilag támogatott, ezért a hazai kkv szektor szereplői számára a piaci átlagnál kedvezőbb kamat- és garanciafeltételeket biztosító hitelprogram, mely az általános konstrukciók mellett dedikált lehetőségeket kínál az agrárvállalkozások, illetve a turizmusban működő vállalkozások számára.

Az első Széchenyi Kártyát még 2002-ben adták át, azóta a program több forgóeszköz-finanszírozásra, átmeneti likviditási nehézségek áthidalására is alkalmas folyószámla- és forgóeszközhitelt, illetve beruházási hitelt is kínáló komplex rendszerré nőtte ki magát.

A Széchenyi Kártya Program hiteleit minden olyan kkv igényelheti, amely legalább egy éve (illetve bizonyos hiteltípusok esetén két éve) működik. Feltétel még, hogy a vállalkozásnak ne legyen lejárt köztartozása, hiteltartozása, valamint megfeleljen a program üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek. A program hitelei mögé fedezetként a magánszemély tulajdonos készfizető kezességvállalása is szükséges.

A program valamely konstrukciójára vonatkozó hitelkérelem a regisztráló irodákban, azaz a VOSZ, a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák vagy a KAVOSZ irodáiban nyújtható be. A befogadott hitelkérelmet aztán a konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül az igénylő által kiválasztott bankba továbbítják (ezért érdemes előre megnézni, hogy a vállalkozás számlavezető bankja is forgalmazza-e az adott hitelt), ahol a pozitív bírálat esetén megkötik a céggel a szerződést és megnyitják a hitelkeretet.

A programról, az aktuális hitelkonstrukciók részleteiről a programot bonyolító KAVOSZ honlapján találhatók további információk.

Utoljára szerkesztve: 2021. szeptember 8.

Kapcsolódó témák

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!