Online számlázás

A böngészőből online használható számlázó szoftverek előnye, hogy nem igényelnek telepítést, nem kell hozzájuk hardver és rendszergazda, miközben a mindenkori jogszabályi megfelelést a szolgáltató garantálja.

Minden vállalkozás igényei egyediek, így lehetetlen általános tanácsot adni arra nézve, hogy milyen számlázási megoldás az ideális. Az utóbbi évek trendje mindenesetre a szolgáltatásként igénybe vehető rendszerek (Software as a Service, SaaS) felé mutat ezen a területen is.

A kiállított számlák – akár a papíralapúak, akár az e-számlák – pecsét és aláírás nélkül is érvényesek, és mindenben megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. A legelterjedtebb számlázó rendszerek NAV kapcsolatot is biztosítanak. 

A böngészőben használható számlázási szolgáltatások piacán – a vállalkozók szerencséjére – komoly a verseny: van olyan szolgáltató, amely a funkciókban gazdag mobil applikációra helyezi a hangsúlyt, mások a webshop-rendszerhez is csatlakoztatható megoldást nyújtanak a számlázás teljes automatizálása érdekében, vagy épp a katás vállalkozók számára kínálnak a könyvelésüket is megoldó szolgáltatást. 

Mint e rövid – és semmiképp sem teljes körű – felsorolásból is kitűnik, a különböző rendszerek a funkciók széles skáláját kínálják. Mielőtt számlázó programot választ, érdemes alaposan összehasonlítani a lehetőségeket!

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!