Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz / GINOP Plusz

A GINOP Plusz operatív program az előző, 2014–2020-as fejlesztési ciklus programjának folytatása.

A megelőző ciklus GINOP programjának folytatásaként a jelenlegi, 2021–2027-es ciklusban a vállalkozások fejlesztéseihez vissza nem térítendő támogatást, közkeletű nevén állami támogatást kínáló EU-s pályázatokat a GINOP Plusz operatív program foglalja stratégiai keretbe.

A teljes uniós forráskeret mintegy 30%-át felhasználó GINOP Plusz a támogatni kívánt fő fejlesztési irányokat az alábbi ún. prioritástengelyek formájában jelöli ki:

1. Vállalkozásfejlesztés, kiemelt stratégiai ágazatok fejlesztése, digitalizáció
2. Kutatás, fejlesztés, innováció
3. Fenntartható munkaerőpiac
4. Ifjúsági garancia
5. Felsőoktatás, szakképzés
6. Turizmus, örökségvédelem

A vállalkozások számára a legizgalmasabb lehetőségeket várhatóan az 1. és 2. prioritástengelyek alatt meghirdetett pályázati felhívások jelentik majd. Ezeket a pályázati azonosító kód első számjegyéről lehet könnyedén felismerni. Például a GINOP_PLUSZ-2.X.X pályázati azonosító kód egy, a GINOP PLUSZ operatív program második prioritása keretében meghirdetett pályázatot jelent.

A pályázatok megnyílása folyamatos, az aktuálisan nyitva álló pályázatokról hiteles információt a palyazat.gov.hu címen elérhető központi pályázati oldal kínál.

Utoljára szerkesztve: 2021. szeptember 11.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!