Banner

A bannerek az internetes felületeken megjelenő online hirdetések legkorábbi típusai közé tartoznak. Az internetes oldalak tetején vagy oldalsó sávjában megjelenő nagy felületű, kattintható reklámokat sokan idejétmúltnak tartják, mégis mind a mai napig használják őket.

Legfontosabb kapcsolódó témák

Cookie / Süti Online hirdetés típusok Remarketing

Az angol „banner” szó lobogót, transzparenst jelent; az online hirdetési formátumok között a weboldalak nagyobb, egybefüggő felületeit kitöltő és/vagy eltakaró megoldásokat nevezik így. Minden internetező találkozik velük minden nap (hacsak nem használ úgynevezett hirdetésblokkolót).

A valaha jobbára statikus, kattintható képként beillesztett bannerek mára sokat fejlődtek: lehet bennük mozgókép vagy akár egy kisebb videojáték, átúsznak a képernyőn vagy egy időre eltakarják a nekik helyet biztosító weboldalt, kísérik az egeret és az oldalgörgetést. 

Erről a klasszikus display-megoldásról sokszor elmondták már a szakemberek, hogy lejárt az ideje, de a programozott értékesítés és az okostelefonok korában sem tűnt még el az internetről. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy márkaépítésre, márkakommunikációra még mindig kiválóan alkalmas, mivel a legtöbb felhasználó nem használ hirdetésblokkolót.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!