Videóhirdetés

A videómegosztók, elsősorban a Google által működtetett YouTube Magyarországon is a legnépszerűbb weboldalak közé tartoznak, és számos hirdetési lehetőséget kínálnak.

Legfontosabb kapcsolódó témák

Google Ads Online hirdetés típusok Konverzió

Az online hirdetések világában videóhirdetésnek általában a felhasználó által megtekinteni szándékozott videó előtt vagy közben, a lejátszóban megjelenő reklámokat hívják. (Ettől függetlenül számos display-formátum létezik, ami lehet részben vagy teljesen mozgóképes.) 

A YouTube hirdetési formátumai lehetővé teszik, hogy a videóhirdetésekben szöveges felhívások is megjelenjenek; a hirdető meghatározhatja, hogy hova ugorjon a böngésző, ha a felhasználó rákattint a reklámra. 

A jellemző árazási rendszerben a hirdető csak akkor fizet a megjelenítésért, ha az elérte a kívánt hatást a felhasználónál: meghatározott ideig nézte a reklámot vagy kattintott (ez az úgynevezett CPA-árazás).

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!