Klikk

A klikkelés a digitális szolgáltatói felületek és felhasználóik közötti élő kapcsolat legalapvetőbb mozgatója.

Legfontosabb kapcsolódó témák

Publikációs eszközök Display hirdetés Google Ads

Az internetes világ első évtizedeiben annyira meghatározó volt a számítógéphez csatlakoztatott egér a navigáció és a linkek működtetésének eszközeként, hogy a kifejezés maga a megváltozott technológiai környezetben tovább él. 

A kattintás – és utódai: a tapintás, az okostelefon rázogatása, a gesztusvezérlés – jelentősége hatalmas. A széles értelemben vett médiatörténelemben először vált lehetővé, hogy a felhasználók azonnali reakciókkal befolyásolják, irányítsák a befogadást. 

A médiatulajdonsok pedig – a magányos honlapok üzemeltetőitől a nagy híroldalakig – először lettek képesek arra, hogy a felhasználói reakciókat valós időben kövessék, naplózzák, majd elemezzék. Mindez örökre megváltoztatta a tartalomipar, a reklámipar és általában a marketing működését.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!