Revolut

Az új típusú pénzügyi szolgáltatók egyik legismertebbike a Revolut. Hivatalosan elektronikuspénz-kibocsátó intézménynek számít, de számos, a bankoktól megszokott funkciót nyújt olcsón és kényelmesen.

A 2015-ben indult Revolut célkitűzése az, hogy felhasználói minden, pénzkezeléssel kapcsolatos igényét kielégítse egyetlen applikáción belül. A brit központú, részben litván hátterű cég – a Transferwise-hoz vagy a PayPalhoz hasonlóan – a fintech világának ismert szereplője, amely azt ígéri, hogy alacsony költségek mellett biztosít bankkártyát, átutalási, devizaváltási, részvénykereskedelmi, kis összegű megtakarítási, mobilfizetési és biztosítási szolgáltatásokat. Felhasználói körében ikonikusnak számít a „Metal” számlás, prémium ügyfeleknek járó, fémből készült bankkártya.

Mielőtt Revolut-számlát nyitnánk – amihez egyébként ki sem kell tenni a lábunkat otthonról –, érdemes részletesen megismerni az aktuális szolgáltatásokat és azok költségeit. Figyelni kell arra is, hogy a Revolut Ltd., bár egy leányvállalatának van litván bankengedélye, nem minősül banknak, így sem a magyar Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), sem más európai betétbiztosító nem garantálja, hogy a cég esetleges csődje esetén visszakapjuk a pénzünket.

Utoljára szerkesztve: 2021. július 28.

Kapcsolódó témák
Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!