Transferwise

A TransferWise nemzetközi utalásokra szakosodott szolgáltató. Azt ígéri, hogy az országok közti banki átutalásnál jóval olcsóbb igénybe venni a szolgáltatását.

Az észt hátterű, brit székhelyű fintech-szolgáltató, a TransferWise azzal próbál olcsóbb lenni a bankoknál, hogy nagyrészt megspórolja a pénznemek közti átváltás költségeit. A cég minden országban nyit egy saját bankszámlát, ahol összegyűjti a külföldi utalásra szánt megbízásokat. A kimenő és bejövő tételeket összesíti, és csak a nettó különbséget utalja ki, vagy fogadja be, így a megbízások jelentős része országon belül marad. 

Mindezt egy példával talán könnyebb szemléltetni: ha egy magyar család utalni szeretne Ausztriába 200 eurót, ezzel egy időben pedig egy Ausztriában dolgozó magyar hazautal a családjának 150 eurót, akkor a két ország között csak 50 euro mozdul meg, így a kezelési költség csökken.

A TransferWise nemzetközi bankkártyáján egyszerre számos pénznemben lehet egyenlege a felhasználónak, így a különböző országokban való fizetéskor ugyancsak spórolhat az átváltási költségeken.

Ha vállalkozásunk gyakran dolgozik külföldi beszállítókkal, vagy külföldre beszállítóként, illetve ha webáruházon keresztül külföldre is értékesítünk termékeket, érdemes lehet lehetőségként megvizsgálni a TransferWise vállalkozásoknak szóló szolgáltatásait. Bármilyen döntés előtt azonban győződjünk meg róla, hogy a választott megoldás mindenben megfelel-e a magyar jogszabályoknak!

Utoljára szerkesztve: 2021. július 28.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!