Modern Vállalkozások Programja

A program célja a hazai vállalkozások digitalizációval kapcsolatos ismereteinek fejlesztése, számukra kedvezményes informatikai megoldások, termékek biztosítása olyan formában, hogy a programban való részvétel esetén nagyobb támogatási intenzitást vehetnek igénybe az elérhető támogatási konstrukcióban.

A Modern Vállalkozások Programja (MVP) projekt célja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kamarai hálózatának igénybevételével a közép-magyarországi régión (azaz Budapesten és Pest megyén) kívül működő kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) ösztönzése az információtechnológiai eszközök, megoldások használatára.

A program keretében díjmentesen igénybe vehető országos tanácsadói hálózat áll a vállalkozások rendelkezésére; a tanácsadók segítik a jelentkező vállalkozások digitális eszköztárának felmérését, illetve minősítését is. Az MVP 2015-ös indulása óta mintegy 22 ezer vállalkozással került kapcsolatba, és közel tizenötezer vállalkozásnál készült el a céget felmérő üzleti és IT tanácsadói audit.

E minősítés alapján érhetőek el a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV), valamint az emelt szintű Digitalizációra Felkészült Vállalkozás (eDFV) minősítések, melyek birtokában a cégek a korábbi ciklus vállalati infokommunikációs fejlesztéseket támogató GINOP pályázataiban az alapértelmezettnél 5 százalékponttal magasabb támogatási intenzitást érhettek el. Az aktuális ciklusban a DFV minősítés nagyobb arányú támogatásátforduláshoz juttathatja a pályázót.

A program emellett országszerte tájékoztató napokat, rendezvényeket is szervez: az aktuális program megtalálható a program portálján. A portál kereshető adatbázis szolgáltatást is kínál a minősített szállítók által kínált kedvezményes infokommunikációs termékek, szolgáltatások kereséséhez, valamint tudásfejlesztő tartalmakat is biztosít a vállalati digitalizáció témakörében.

Utoljára szerkesztve: 2021. szeptember 8.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!