Levelezőalkalmazások

Az internet kezdetei óta a legalapvetőbb, legnépszerűbb lehetőségek közé tartozik az elektronikus levelezés. Míg a korábbi évtizedekben az önálló szoftverek, napjainkban a webalapú, illetve az okostelefonokra előre installált megoldások a legelterjedtebbek.

Bár a személyes és vállalati kommunikációnak mára számos egyéb csatornája használatos széles körben, a felnőtt internetezők nagy többsége szokott e-mailezni – a levelezés a felhasználók körében közel ugyanannyira elterjedt, mint általában a weboldalak böngészése. 

Változó, hogy ki milyen alkalmazást használ a levelek letöltéséhez, írásához és tárolásához, de az biztos, hogy az olyan, egykor az egyéni felhasználók körében is elterjedt önálló szoftverek, amilyen a Thunderbird vagy a Eudora, mára kimentek a divatból. Helyüket a webes felületen kezelhető, felhőalapú, illetve mobil megoldások vették át.

Az e-mailes marketinggel foglalkozó amerikai Litmus Software 2020. májusi statisztikájából az derül ki, hogy a világon a legtöbb e-mailt az Apple iPhone okostelefonok beépített levelezőkliensével nyitották meg (ez független attól, hogy a kliens felhasználói milyen szolgáltatót használva, milyen domainen leveleznek – vagyis mi áll a mailcímükben a @ után). 

A második helyen a Google-féle, egyéni és üzleti verzióban is létező Gmail, a harmadikon – jócskán lemaradva – a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagba integrált, elsősorban vállalati környezetben kedvelt, telepített módon és a felhőben is működő Outlook áll.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 24.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!