Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettsége / KTK / KTK Plusz

A KTK dokumentum és az arculati kézikönyv előírják az uniós támogatást igénybe vevő vállalkozás a megvalósított projekttel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségeit.

Az uniós támogatások igénybevétele során szigorú és részletes előírások vonatkoznak arra, hogy a projektvégrehajtás során a támogatás kedvezményezettjeinek milyen tájékoztatási feladatai vannak. Ezáltal egyfelől kézzelfoghatóvá válnak az európai közösség előnyei, másrészt széles körben, átlátható módon hozzáférhetők az egyes projektek alapvető információi és eredményei.

A kommunikációs előírások a projekt jellegétől és méretétől függően eltérők. Lényeges továbbá, hogy a tájékoztatással kapcsolatos kötelezettségek nemcsak a projektmegvalósítás során, hanem már az előkészítési (a projekt fizikai megkezdéséig tartó) fázisra, illetve a megvalósítás utáni (a projekt pénzügyi zárásáig tartó) időszakra is vonatkoznak. 

A 2021–2027-es fejlesztési ciklus tájékoztatásra és nyilvánosságra vonatkozó hazai követelményei a Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei a 2021–2027-es fejlesztési ciklusban (KTK Plusz útmutató) és az Arculati Kézikönyv Plusz című dokumentumokban érhetők el. A dokumentumok letölthetők innen, a palyazat.gov.hu oldalról.

 

Utoljára szerkesztve: 2021. szeptember 11.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!