Képernyőmegosztás

A közös online munka, különösen az internetes értekezletek alkalmával gyakran nélkülözhetetlen funkció, hogy a találkozó egyes résztvevői saját képernyőjük tartalmát meg tudják mutatni a többieknek is.

Az online meeting alkalmazások többségében meg is található ez a lehetőség: egy kattintás, és a résztvevők mindegyikének képernyőjén, valós időben megjelenik pontosan az, ami az előadó saját monitorképén látható, illetve ott történik: a kívánt prezentáció, böngészőablak vagy éppen működés közben bemutatott szoftverprototípus. 

A megoldás előnye értelemszerűen az, hogy nincs szükség fájlok küldözgetésére, nem állhat elő olyan helyzet, hogy valamelyik résztvevő gépén nem nyílik meg mondjuk a kívánt táblázat, mindenki biztosan ugyanazt látja, az előadó pedig szabadon kattinthat ide-oda, mindenki követni tudja, hogy mi történik éppen. 

A legtöbb rendszerben kiválasztható az is, hogy az egész képernyőt vagy csak egy adott ablakot kívánunk-e megosztani. Létezik olyan, böngészőpluginként telepíthető alkalmazás is, ami semmi mást nem csinál, csak megosztja a képernyőnket – a meghívottak egy e-mailben vagy chaten elküldhető linkre kattintanak.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témák


Kapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!