EPTK / Elektronikus Pályázói Tájékoztató Felület

Az uniós támogatások pályázati ügyintézésének egyablakos, digitális felülete az EPTK, azaz az Elektronikus Pályázói Tájékoztató Felület.

A vissza nem térítendő támogatásokkal kapcsolatos ügyintézés során a korábbi, a támogató és a támogatást igénylő közötti papíralapú kommunikációt a teljes pályázati folyamatot lefedő egyablakos, digitális ügymenet váltotta fel. Ez az Elektronikus Pályázói Tájékoztató Felület, röviden: EPTK.

A támogatási kérelmek elkészítése, benyújtása és menedzselése az EPTK felületen keresztül történik. A támogatási kérelem mellett annak minden csatolmánya (pl. nyilatkozatok, biztosítékok, hiánypótlás stb.) is az EPTK felületen keresztül nyújtandó be, sőt a támogatás lehívásával, elszámolásával kapcsolatos dokumentumok is (pl. előlegigénylés, kifizetési kérelem stb.). 

Az EPTK a palyazat.gov.hu felületen az E-ügyintézés menüpontra kattintva érhető el. A felületre való belépés FAIR regisztrációt követően, a regisztrált e-mail-cím és jelszó megadásával lehetséges.

Az EPTK főoldalán hat menüpontból kiindulva végezhetők el a kívánt műveletek, illetve érhetők el a dokumentumok:

  • Támogatást igénylő(k) alapadatai: itt lehet felvinni a támogatást igénylők adatait.
  • Támogatási lehetőségeim: itt lehet kiválasztani a támogatási lehetőségeket kiírások szerint, illetve megkezdeni az űrlapok kitöltését.
  • Támogatási kérelmeim: itt jelennek meg a megkezdett és a beadott Támogatási kérelmek. Ugyanitt lehet elérni és folytatni a félbehagyott pályázati űrlapok kitöltését is.
  • Szerződéseim
  • Segítség: itt érthető el az EPTK felület felhasználói kézikönyve.
  • Közbeszerzéseim

Az EPTK kommunikációs felületként is szolgál a támogató és a támogatást igénylő között (pl. az ügyfél itt kap értesítést a támogatói döntésről, itt kell rögzíteni az esetleges szerződésmódosítási igényt vagy adatváltozást is stb.).

A felület valamennyi szakaszban automatikus adatellenőrzésekkel igyekszik támogatni, hogy a szükséges dokumentumok formailag és tartalmilag egyaránt kifogástalanul kerüljenek benyújtásra.

Utoljára szerkesztve: 2021. szeptember 7.

Kapcsolódó témák
Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!