Azonnali fizetések rendszere

Az azonnali fizetési rendszer egy gyors pénzforgalmi megoldás, amiben a tranzakciók akár néhány másodperc alatt teljesülnek. A fizetés indítható és fogadható telefonon is.

  • + Gyors és egyszerű fizetés mindenütt.
  • + Éjjel-nappal rendelkezésre áll.
  • + A kártyalimiteknél akár sokkal nagyobb összeghatár.
  • + Kártyahasználati díj megkerülése.

Legfontosabb kapcsolódó témák

Barion PayPal Simple

Az azonnali fizetések rendszere 2019-ben indult Magyarországon, és az év összes napján 0-24 órában rendelkezésre áll. Az azonnali fizetés forint számláról forintban indítható, az online fizetési megoldás alkalmazása minden magyar bank számára kötelező. 

A dologban nemcsak az a jó, hogy gyorsan megérkeznek a fizetések egyik számláról a másikra. Nagy könnyebbség, hogy a sokjegyű bankszámla, vagy bankkártya számok helyett megadhatunk egy jelszót (akár a telefonszámunkat is) a tranzakció másik oldalán ülő félnek. Ezt nevezik másodlagos azonosítónak, de amikor ezt használjuk, akkor is a számlánkra érkezik a pénz, vagy onnan indul el. 

A rendszer igazán forradalmi változása azonban a fizetési felkérések küldése és fogadása lesz. A kezdeményező fél egyszerűen belép a rendszerbe, megadja a kért összeget és a másik fél másodlagos azonosítóját, akinek ez azonnal megjelenik a telefonján. A fizetésre felkért fél ekkor eldöntheti, hogy fizet-e. Ha igen, egyszerűen leokézza a tranzakciót, és a pénz pár másodpercen belül a kezdeményező számláján lesz, aki erről értesítést is kap. 

A rendszer használható lesz akár egy bolti vásárlásnál is, sőt ezzel a megoldással nemcsak a saját dolgainkat intézhetjük, de kifizethetjük például a gyerek helyett a taxit, ha éjjel jön haza, és nincs nála elég pénz.

Utoljára szerkesztve: 2021. július 6.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!