URL

Az URL (uniform resource locator, egységes erőforrás-helymeghatározó) az a karaktersor, amelynek segítségével az interneten elhelyezett mindenféle tartalmak megtalálhatók. A legismertebb URL-fajta a webcím.

Legfontosabb kapcsolódó témák

Blog Weboldal

Az URL-ek szabványos elemekből állnak, az első karakterek mindig az úgynevezett hozzáférési protokollt jelölik (a webcímek esetében ez a http vagy a https). 

Ezután következik a webszerver neve és a hozzá tartozó felsőszintű domén (pl. https://startupguide.hu/), majd a konkrét statikus vagy dinamikus tartalmat – más szóval erőforrást: szöveget, képet, videót, az oldal egy bizonyos pontját, keresési eredményt, adatbáziselemet, és így tovább – azonosító karaktersor (pl. #fogalomtar).

Utoljára szerkesztve: 2021. július 20.

Kapcsolódó témákKapcsolódó gyűjtemények

Utoljára megtekintett fogalmak

URL
A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!