iOS

Az iOS az Apple cég mobil operációs rendszere, a legismertebb okostelefont, az iPhone-t is ez működteti.

Az operációs rendszer a számítástechnikai eszközök agya, ez működteti az alapfunkciókat és teszi lehetővé további alkalmazások futtatását. A konkurens Androiddal szemben, amelyet elvben bármely gyártó alkalmazhat saját termékeire, az iOS kizárólag az Apple okostelefonjaira és tabletjeire telepítve működik. A cég azt hirdeti: csak a minden tekintetben egymáshoz igazított, egyszerre tervezett hardver és szoftver működik tökéletes összhangban.

A rendszer segítségével internetezhetünk, levelezhetünk, csetelhetünk vagy éppen fotózhatunk, videózhatunk Apple eszközeinken. Az iOS-szel futó telefonokon megtalálható az App Store nevű webáruház, ahol a legkülönfélébb ingyenes és fizetős applikációkat lehet letölteni, amiket aztán színes ikonként láthatunk az eszköz kijelzőjén.

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett fogalmak

iOS
A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!