Egyéni vállalkozói nyilvántartás

Az egyéni vállalkozói nyilvántartás használatával lehetőségünk van nyilvános adatokat lekérni a Személyre Szabott Ügyintézési Felületen keresztül a bennünket érdeklő egyéni vállalkozásokról.

Az egyéni vállalkozók nyilvántartásának jogszabály által meghatározott adatai közérdekből nyilvánosnak minősülnek, így mindenki számára elérhetők. A rövidített nevén EVNY közhiteles nyilvántartásnak minősül.

Az EVNY nyilvános felülete bárki számára elérhető az e-közigazgatás központi felületeként funkcionáló Személyre Szabott Ügyintézési Felületen keresztül a vállalkozások menüpont kiválasztásával. A szolgáltatás regisztráció nélkül bárki számára hozzáférhető. A szolgáltatás közvetlenül innen is elérhető, csupán az egyéni vállalkozó nyilvántartási számát vagy adószámát kell megadnunk az oldalon.

Az EVNY használatával többek között lehetőségünk van lekérni az egyéni vállalkozó természetes személyazonosító adatait, lakcímét, állampolgárságát, a nyilvántartásába történő felvétel napját, a tevékenységi köreit, székhelyét, telephelyeit, adószámát, statisztikai számjelét és nyilvántartási számát, de ezeken túl még további, nem a vállalkozás pénzügyeivel, gazdálkodásával összefüggő információkat is megismerhetünk.

Vannak ugyanakkor olyan szerepkörök (pl. őstermelő, szolgáltató állatorvos, egyéni ügyvéd stb.), amelyek nem minősülnek egyéni vállalkozónak, így az EVNY-ben nem szerepelnek. Az eljárás illeték- és díjmentes.

Utoljára szerkesztve: 2021. július 20.

Kapcsolódó témák


Utoljára megtekintett fogalmak

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!