NFC

Az NFC („near-field communication”, szó szerint nagyjából „közeli kommunikáció”) az a technológia, amely egyebek mellett lehetővé teszi az érintős bankkártyás fizetést – és azt is, hogy az okostelefonok érintős bankkártyaként működjenek.

Az RFID („radio-frequency identification”, rádiófrekvenciás azonosítás) technológiák közé sorolt NFC lényege, hogy két erre alkalmas, egymástól jellemzően 10 centinél nem távolabb elhelyezkedő eszköz között rádiófrekvenciás adatkapcsolat jön létre. Az NFC gyors és kényelmes, ennek köszönhetően immár a mindennapok része. 

Legelterjedtebb alkalmazási területe a pénzügyeké (érintéses fizetés), de sok minden másra is alkalmas. Használható személyazonosításra, küldhetők vele képek, dokumentumok egy okostelefontól a közelében levő másikra, de NFC-képes focilabda is létezik már. 

Utoljára szerkesztve: 2021. augusztus 6.

Kapcsolódó témákUtoljára megtekintett fogalmak

NFC
A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!