Kötvénygarancia

A kötvénygarancia a vállalati kötvénykibocsátásokat biztosító készfizető kezességvállalás.

A hitelgarancia nemcsak egy adott hitelezőtől felvett hitel, hanem a vállalkozások által kibocsátott kötvények biztosítékául is szolgálhat. 

Ebben az esetben a hitelgarancia a kötvénybe fektetőknek – azaz azok számára, akik megvásárolják a kibocsátott kötvényeket – garantálja, hogy abban az esetben is számíthatnak a kötvény tőkeösszegének az eredeti feltételek szerinti visszafizetésre, ha arra a kötvény kibocsátója valamilyen oknál fogva nem lenne képes.

Utoljára szerkesztve: 2021. július 20.

Utoljára megtekintett fogalmak

A Garantiqa készfizető kezességet vállal kis-, közép- és nagyvállalatok kötvénykibocsátásaihoz. A kezességvállalás olyan cégek számára elérhető, amelyeknek a mérlegfőösszege az utolsó két lezárt évben elérte az 1 milliárd forintot. A kezességvállalás részleteiről itt tájékozódhat.  

A Start Up Guide Galaxis támogatója a Magyar Fejlesztési Bank.
Ez a SUG Galaxis 1.0 nyilvános tesztüzeme. Az oldallal kapcsolatos észrevételeidet, javaslataidat örömmel fogadjuk a hibabejelentes@startupguide.hu címen!

Oldalunk célja a tájékoztatás. Minden tartalmat a legnagyobb gondossággal állítottunk össze és rendszeresen ellenőrzünk, az itt szereplő információk azonban nem tekintendők konkrét helyzetekre vonatkozó üzleti, jogi tanácsadásnak, az információk alkalmazásából fakadó bármilyen jogi következményért a kiadó felelősséget nem vállal.
Hivatalos állásfoglalásért mindig forduljon az illetékes hivatalhoz, ha tanácsadásra van szüksége a megfelelő szakértőhöz! Ha az oldalunk aktualitását vesztett hibás információval találkozna, kérjük jelezze nekünk: hibabejelentes@startupguide.hu!